U petak, 5.5.2017. godine naš vrtić bio je domaćin ovogodišnjeg Aktiva ravnatelja dječjih vrtića Dubrovačko-Neretvanske županije.
Na tematskoj sjednici aktiva, ravnatelji su razmijenili osobne karte vrtića, raspravljali o organizaciji 17. olimpijskog festivala dječjih vrtića naše županije, u sklopu kojeg smo ugostili gosp. Ivu Dragića, koordinatora i voditelja projekta te potrebama koje vrtići imaju vezano uz sudjelovanje djece na sportskom olimpijskom festivalu.

Veći dio sjednice bio je vezan i raspravljalo se o:
– trenutnom stanju u vrtićima i osiguranju potreba, sukladno normativima Državnog pedagoškog standarda,
– materijalno-tehničkim uvjetima rada i stanju objekata vrtića,
– smjernicama za daljnji rad u stjecanju većeg broja programa vrtića,
– edukaciji za pojedine programe koje će se održati na području naše županije.

Ovaj tip sastanaka izrazito nam je potreban kako bi se razmijenila iskustva u radu te primjeni metoda i tehnika u osiguravanjuju potreba institucionaliziranog predškolskog odgoja, kao i načinima usklađenja usluga koje vrtići pružaju s potrebama koje imaju korisnici naših usluga – djeca i roditelji. Cilj nam je stalno unaprijeđivanje kvalitete programa predškolskog odgoja, kako bi boravak djece u vrtiću osigurao vesele dane igre i učenja našim mališanima, smatra ravnateljica vrtića Sanda Zekaj.

Kasnoposlijepodnevna vožnja lađom Baćinskim jezerima i upoznavanje tog zeleno-modrog bisera netaknute prirode smještene u oazi mira i spokoja tako blizu grada, a opet tako izdvojenoj u svojoj osami, oduševila je gošće.