Mehanizam usvajanja stranog jezika u djece je potpuno drugačiji nego u odraslih. Stručnjaci za jezik preporučuju da se s učenjem stranog jezika započne što ranije. Tako i mi u našem vrtiću nudimo Program ranog učenja engleskog jezika. U suradnji s neprofitnom udrugom za rano učenje stranih jezika – JEZICI EKLATA već nekoliko godina provodimo ovaj program. Započinje u listopadu, a završava koncem svibnja iduće godine.

Ovaj program ima suglasnost Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa RH. U njega se mogu uključiti sva djeca od 3,5 godine do predškolaca.

Djeci se jezik približava na zabavan način – kroz igru, pjesmice, slikovne kartice, glumu… U dječjem mozgu se naučeno učvršćuje čestim ponavljanjem te primjenom naučenog u novom kontekstu (npr. boje se ponavljaju kod raznih opisa – “What colour is this teddy?“ kada učimo igračke i sl.). Osim toga, djeci se nastoje približiti i elementi kulture i stila života anglofonih država (npr. malim Englezima i Amerikancima su glavne maškare na Halloween i sl.)

Predavačice engleskog jezika su stručno osposobljene i mentorski vođene a u našem vrtiću program vodi prof. Mirela Jurišić.